Onze energie is positief én schoon

Onze energie is positief én schoon

Gezonde, inspirerende energie. Dat is in drie woorden wat je bij The Green Meeting Center Arnhem mag verwachten. Energie voor jouw vergadering, training of congres. En energie voor jezelf én voor je gasten. Bij energie denken wij echter ook aan het milieu en klimaat. Daar zijn we scherp op.

Altijd 100% klimaatneutraal

✅ Zero Waste Policy

GreenKey Goud gecertificeerd

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons natuurlijk en vanzelfsprekend. Het past bij onze locatie midden in de groene omgeving van Arnhem. Het past bij wie wij zijn en willen zijn. En het past bij wat wij jou willen bieden: een vergader- en congreslocatie voor succesvolle, duurzame ontmoetingen.

MVO Glossy

In onze MVO Glossy lees je alles over onze groene visie & missie, reeds behaalde resultaten en onze ambities op korte en (midden)lange termijn om onze locatie en bedrijfsvoering stap voor stap verder te verduurzamen. Wij baseren onze MVO doelstellingen op basis van de 17 Social Development Goals (SDG’s).

Klimaatneutraal vergaderen

Elke bijeenkomst in The Green is klimaatneutraal. De CO2-uitstoot die wij veroorzaken is door Groenbalans berekend met de Greenhouse Gas methode. We compenseren onze uitstoot door het steunen van een duurzaam energieproject in een ontwikkelingsland: Run of the River project Karanata in India.

In India stijgt de vraag naar energie de komende jaren flink door de groei van de bevolking en toegenomen welvaart.
Voor een duurzame ontwikkeling is het noodzakelijk om de transitie te maken naar hernieuwbare energiesystemen. Het project maakt gebruik van het wegvloeien van water uit de Narayanpurdam en een reeks stroomversnellingen in de rivierbedding over een lengte van ongeveer 3 km om op voordelige wijze stroom op te wekken. Middels het Run of the River project zal er door de waterkracht energie worden opgewekt!

De bevolking is vanaf de start van het project betrokken bij de ontwikkeling van deze waterkrachtcentrale. Het biedt werkgelegenheid zowel tijdens de bouw als door onderhoud voor zowel geschoolde als ongeschoolde arbeidskrachten. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in verbeterde en uitgebreide medische en onderwijsfaciliteiten. Daarnaast zorgt het voor een CO2-reductie is meer dan 54 duizend ton per jaar en een verbeterde regionale infrastructuur.

Veelgestelde vragen over MVO

Het kan wat ons betreft niet groen genoeg zijn. Met onze zero-waste policy leveren we dan een bijzonder groene bijdrage aan het milieu. Zowel voor als achter de schermen scheiden we alle afval heel strikt. We kopen scherp in, produceren op maat en hergebruiken waar het kan. En maken we bij uitzondering een printje, dan is dat dubbelzijdig én op gerecycled papier.

Dit betekend dat de CO2-uitstoot die veroorzaak wordt door een bijeenkomst wordt gecompenseerd.De CO2-uitstoot die wij veroorzaken is door Groenbalans berekend met de Greenhouse Gas methode. We compenseren onze uitstoot door het steunen van een duurzaam energieproject in een ontwikkelingsland: Run of the River project Karanata in India.

Wij maken we gebruik van de Lotus Pro Machine. Deze machine tovert ons regulieren kraanwater om in ozonwater waardoor er schoon wordt gemaakt zonder gebruik te maken van chemicaliën.

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Dopper Wave. Hiermee committeren we ons aan de belofte om:

1. Geen wegwerp waterflessen meer te gebruiken
Wegwerp waterflessen? Niet voor ons! Want onze locatie is single use plastic free.

2. Kraanwater te drinken waar en wanneer het kan
In onze locatie serveren we kraanwater tijdens de meetings, welke we op smaak maken met verse groente & fruit en siropen. Het water is op centrale plekken beschikbaar, zodat we zo min mogelijk water verspillen

3. Herbruikbare flessen te gebruiken
Door het faciliteren van centrale watertap punten, is het voor onze gasten mogelijk om hun eigen waterfles te gebruiken of om gebruik te maken van onze glazen waterflessen.

4. Anderen te inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave
In onze online communicatie en op locatie informeren we over onze inspanningen en hopen we hiermee anderen te inspireren. We roepen op: Join The Wave!

Voor het aansluiten bij de Dopper Wave hebben wij het certificaat Singe Use Plastic Free mogen ontvangen. Dit initiatief sluit naadloos aan bij de nieuwe wet die op 3 juli 2021 is ingegaan waarbij de EU een verbod legt op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek en borden.

Hier maak je gebruik van een digitale flip-over waarmee je alle notities direct digitaal deelt met deelnemers. Er komt geen papier meer aan te pas!

Is papierloos vergaderen net een te grote duurzame stap? Middelen als notitieblokken en flip-overpapier zijn vooral van gerecycled papier en afvalt wordt ook zorgvuldig gescheiden.

De mogelijkheden om op een duurzame en bewuste manier te ondernemen zijn legio. En daarbij hoeven we tegenwoordig zeker niet meer aan comfort in te leveren. Juist daarom én omdat wij het belangrijk vinden om verder te kijken dan alleen de nabije toekomst , hebben wij ons hard gemaakt voor het Green Key certificaat.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de markt van vergader- en congreslocaties . Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een congrescentrum heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat The Green in het bezit is van de gouden Green Key.