Ontdek de nieuwe website van The Green Arnhem!

21-04-2022

Bij The Green staan we nooit stil en blijven we ons, niet alleen op het gebied van duurzaamheid, graag ontwikkelen. Hierbij zijn we een aantal maanden geleden gestart om onze website in een nieuw jasje te steken, want in deze digitale tijd is het belangrijk om goed vindbaar te zijn voor je (potentiële) opdrachtgevers en gasten. Hierbij is het van belang dat je website aansluit bij de hulpvraag van je voornaamste stakeholders en dat de website aansluit bij het wat je als bedrijf wil uitstralen.

Heldere boodschap

Wellicht herken je het wel, als je praat over iets wat je leuk vindt dan geef je al snel (te)veel informatie. Wanneer je deze informatie dan in een tekstvorm giet dan worden het vaak lange wollige teksten met vaktermen waarbij je vooral zendt zonder voldoende stil te staan bij de behoefte van de lezer. Hierdoor komt de boodschap die je wil overbrengen vaak niet duidelijk over of sterker nog zend je informatie die irrelevant is voor de lezer en niet aansluit op hun behoeftes. Enkel zoveel mogelijk informatie zenden is al lang niet meer van deze tijd, maar hoe zorg je ervoor dat een website compact blijft én dat je jouw doelgroep wel kunt voorzien van de informatie die hen helpt? En daarnaast hoe krijg je het gevoel wat je uitstraalt als bedrijf ook verwerkt in de stijl en look-and-feel van je website?

StoryBrand workshop

Nu zijn er tal van visies en methodes, maar welke kies je en welke methode werkt er nu echt? ‘Tijdens een workshop van StoryBrand verzorgd door Daan Smidt werd ik geïnspireerd door de StoryBrand methode’, aldus Marleen Donkers, directeur The Green Meeting Center. Deze methode zorgt ervoor dat je jouw verhaal schrijft vanuit de ogen van je (potentiële) opdrachtgevers; wat is hun vraag/probleem en hoe kunnen we deze beantwoorden/oplossen? En het laat het je nog weer eens nadenken over de USP’s van je bedrijf en wat jou nu anders maakt dan anderen. Waarmee kan The Green haar opdrachtgevers helpen? Het antwoord; met het op een duurzame manier organiseren van jouw bijeenkomsten, want door het organiseren van een bijeenkomst bij The Green draag je bij aan een groenere wereld!

TheGreen_website_mobile

Compleet nieuwe look-and-feel

Nadat we ons groene verhaal opnieuw hebben geschreven zijn we met onze vaste partner popupstudio aan de slag gegaan met de look-and-feel van The Green. Want hoe vertaal je ontastbare begrippen zoals groene energie, fris, natuurlijk en duurzaamheid naar een design voor een website? Samen met Maurits en Steven popupstudio zijn we aan de slag te gaan om het gevoel The Green te verwerven in de website. We hebben het huidige kleurenpalet erbij gepakt, wat veelal bestond uit verschillende harde tinten groen. Iets waarbij we gelijk dachten, dit moet rustiger en natuurlijker! We hebben aan onze huisstijl kleuren een natuurlijke crème en bruine kleur toegevoegd om het frisse gevoel meer te laten leven en om ervoor te zorgen dat de groene tinten meer tot hun recht komen. Een voorbeeld hiervan is het huidige logo, waarbij en door te spelen met kleuren meer diepte is ontstaan. Dit kleurenpalet komt ook terug in de achtergrond van de website waarbij we middels een golvende natuurlijke lijn verschillende achtergronden met elkaar verbinden. Daarnaast hebben we gewerkt met organische vormen, dit zie je terug in de tekstblokken, afbeeldingen maar ook in het natuurlijke lettertype van de headers.

Technische doorontwikkeling

Aan de technische kant is de website ook doorontwikkeld. Het keuzemenu is beknopter geworden en daardoor overzichtelijker. Daarnaast is zowel op de desktopversie en de mobiele versie het in een opslag zichtbaar waar je een offerte aan kan vragen of zelfs direct online kan boeken, wel zo makkelijk! Naast het beantwoorden van de voornaamste vragen van onze opdrachtgevers via de StoryBrand methode, hebben we op onze nieuwe website ook een podium gecreëerd voor onze duurzame leveranciers en partners. Via onze website kun je hun verhaal lezen en via hun logo direct doorklikken naar hun pagina’s want zij dragen namelijk een belangrijk steentje bij aan onze duurzame missie, en die willen wij onze gasten natuurlijk niet onthouden!

Ben jij geïnspireerd geraakt door onze website en wil je meer weten? Kom dan gerust langs op onze locatie en ervaar de groene energie!