Duren vergaderingen veel te lang of ervaren je collega’s het als tijdverspilling? Het energieke alternatief: staand vergaderen. Het is al lange tijd geen hype meer, maar hoe doe je dat en wat levert het op? Staand vergaderen is bewezen effectiever en verhoogt de kwaliteit van de vergadering. Wist je dat je bij The Green gebruik kunt maken van een in hoogte verstelbare boardroomtafel met ergonomische zitjes? Zelf ervaren bij The Green? Lees hieronder vast waarom staand vergaderen je meer oplevert.

1. Vrij & Effectief

De staande variant in vergaderen laat zien dat mensen zich vrijer voelen in het geven van een mening. De creatieve vorm zorgt ervoor dat mensen niet comfortabel onderuit kunnen zitten, maar juist binnen de informele setting minder geneigd zijn zich terug te trekken uit gesprekken. Beslissingen worden hierdoor makkelijker en sneller gemaakt, precies wat je wilt in het houden van effectieve vergadering.

2. Tijd voor groepsproductiviteit

Het staand vergaderen zorgt voor meer beweging én daardoor meer non-verbale communicatie. Door deze fysiek open houding zijn mensen sneller geneigd ideeën met elkaar te delen. Mensen begrijpen elkaar en de standpunten van de ander sneller. Mensen gedragen zich minder territoriaal, wat de groepsproductiviteit bevordert.

3. Energy Booster

Door meer beweging en afwisseling in iemands houding blijven mensen langer fit gedurende de werkdag. De energie van iemand blijft hoog en het is gezonder voor de bloedsomloop een tijd te staan en bewegen dan de gehele dag op een stoel te zitten. Staand vergaderen is dus niet alleen goed voor de productiviteit, maar vooral ook voor de gezondheid.

4. Alert!

Omdat de spieren opgespannen zijn tijdens het staand vergaderen voelt het lichaam zich in eerste instantie minder op zijn gemak. Dit zorgt ervoor dat de persoon alerter blijft. Door de rechtstaande variant is iemand daardoor beter geconcentreerd. De alertheid zorgt ervoor dat iedereen beter gefocust is tijdens het vergaderen.

Na de vergadering zal iedereen met een meer voldaan gevoel de ruimte uitlopen. Samen ben je sneller tot besluiten gekomen en heb je tijdens de bijeenkomst genoeg energie opgedaan om de rest van de dag aan de slag te gaan!

Staand vergaderen bij The Green? Boek nu direct!
[us_btn text=”Direct online boeken” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.onemeeting.com%2Flocaties%2Fwtc-meeting-center-arnhem%2F||target:%20_blank|” color=”secondary” size=”18px” icon=”fa-mouse-pointer” target=””]