De invloed van kleuren wordt vaak onderschat. In 1954 werd door Wexner al een onderzoek uitgevoerd naar de koppeling van kleuren en onze emoties. Hieruit blijkt wel degelijk dat kleuren invloed hebben op onze emoties, zo ook tijdens een vergadering of training.

In dit blog leggen we in het kort de effecten van de kleur groen uit en hoe deze kleur een vergadering of training positief kan beïnvloeden. Na het lezen van dit blog kun je bijvoorbeeld aan de hand van planten, meubilair, verlichting, foto’s of schilderijen zorgen voor een effectieve en inspirerende bijeenkomst.

De kleur groen

De kleur groen staat voor balans, gezondheid, optimisme en effectiviteit. Naast dat de kleur groen stress-verlagend is zorgt de kleur groen ook voor een relaxt gevoel en kan daarom perfect worden ingezet tijdens een (mindfulness) training of coaching sessie. Tevens roept de kleur groen associaties op met milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en natuur. Kortom, het effect van de kleur groen zorgt voor positiviteit en ontspanning.

Planten reinigen namelijk niet alleen de lucht maar zorgen er ook voor dat men zich ontspannen voelt. Dit alles resulteert in een betere concentratie en een verhoogde productiviteit.

Natuurlijk groen

Steeds meer vergaderlocaties voegen ‘’natuurlijk groen’’ toe aan een vergaderzaal doormiddel van planten. Planten reinigen namelijk niet alleen de lucht maar zorgen er ook voor dat men zich ontspannen voelt. Dit alles resulteert in een betere concentratie en een verhoogde productiviteit. Neem bijvoorbeeld de Areca, ook wel bekend als de Goudpalm. De Areca is een luchtzuiverende plant die nare geurtjes en chemische deeltjes uit de lucht haalt.

Groen vergaderen

In verband met de beschikbare ruimte in een vergaderzaal is het niet altijd mogelijk om ‘’natuurlijk’’ groen te plaatsen. Een ruimtebesparende oplossing is bijvoorbeeld een moswand. The Green heeft groen op verschillende manieren in de locatie toegepast. Zo is er onder andere gebruik gemaakt van levensecht fotobehang met een prachtige bos print en is er vanuit de zalen op de 12e verdieping zicht op de prachtige parken in Arnhem. Daarnaast zijn veel meubels groen en wordt er, waar mogelijk, gewerkt met natuurlijke en duurzame materialen zoals gerecycled hout.

We kunnen concluderen dat de kleur groen voor stabiliteit, optimisme en een relaxt gevoel zorgt. Vindt er een vergadering toch plaats op een locatie waar geen groen te bekennen is? En willen jij en je collega’s toch de effecten ervaren van de kleur groen? Maak dan samen met je collega’s in de pauze bijvoorbeeld een wandeling in het dichtstbijzijnde park. Tijdens een wandeling ervaar je niet alleen de effecten van ‘’natuurlijk groen’’ maar ook de effecten van een heerlijke wandeling. Zo zorgt slechts 12 minuten wandelen voor een betere veerkracht en focus daarnaast heeft een wandeling een positief effect op je zelfvertrouwen en humeur.


Leestip:

De kracht van een groen en verantwoord F&B concept