De missie van The Green is om een groen vergaderconept op de markt te zetten en hierbij hoort uiteraard een groen en verantwoord Food & Beverage concept. Onze Food & Beverage Manager Natascha heeft dit dan ook tot in de puntjes uitgezocht zodat wij als groene locatie ook onze gasten een groen en verantwoord Food & Beverage concept kunnen aanbieden.

Ambiance

Het groene Food & Beverage concept komt in vele manieren tot uiting; zo hebben wij onze ambiance een groene en natuurlijke uitstraling gegeven door voornamelijk met natuurlijke en groene producten te werken zoals onbewerkte producten, duurzame materialen, gerecycled hout en hebben we de wens voor een eigen kruidentuin.

Duurzame afvalverwerking

Ons afval wordt op een duurzame manier verwerkt doormiddel van het scheiden van ons afval. Daarnaast hebben wij een samenwerking met SUEZ die onze koffiedik ophaalt. SUEZ werkt aan mogelijkheden om van afvalstoffen nieuwe grondstoffen te maken. Zo maakt SUEZ onder andere biobrandstof van onze koffiedik. Ook maken wij gebruik van een SWILL-container, in deze container verzamelen wij al onze organische afvalproducten. Ook dit wordt verwerkt door SUEZ tot bijvoorbeeld biogas.

Voor ons Green Team is ‘groen en gezond’ geen vanzelfsprekendheid, maar een missie om ons te onderscheiden.

Food en Beverage producten

Onze Food & Beverage producten worden zoveel mogelijk ingekocht bij leveranciers die passen binnen ons concept. Zo gaat The Green onder andere samenwerken met De Verspillingsfabriek. De Verspillingsfabriek is het grootse centrum in Europa dat voedselverspilling in de hele voedselketen bestrijdt. De Verspillingsfabriek redt groenten die te klein, misvormd of verkeerd geëtiketteerd zijn. Van deze normaal verspilde groenten maakt De Verspillingsfabriek namelijk heerlijke verse soepen en sauzen omdat er absoluut niets mis is met de smaak van deze groenten. Daarnaast kopen wij onze verse ingrediënten in bij Oregional. Oregional zorgt namelijk voor verse ingrediënten, rechtstreeks van het land. Als kers op de taart hebben we een eigen koffie blend. The Green coffee blend is een koffiemelange speciaal samengesteld voor onze gasten. De branderij werkt volledig duurzaam én is uniek in Europa.


The Green doet er alles aan om een groene vergaderlocatie te zijn. Van ambiance en afvalverwerking tot leveranciers en producten met de juiste keurmerken. Meer lezen over hoe ook jij een stukje kunt bijdragen aan een ‘’groene’’ wereld? Lees dan onze blog over groen vergaderen.