Leuk dat je onze blog leest!

Corona crisis, tijdelijke locatie sluiting, geen gasten… Hoe wij hier mee om gaan? We praten je graag bij in onze blog!

 Saviëlle      &      Marleen


Dag 4 – Samen bereik je meer dan alleen

Het is bijna weekend, terugkijkend naar de afgelopen dagen hebben we een in rollercoaster gezeten. Onverwacht schakelen naar locatiesluiting, onderzoeken welke regelgevingen er zijn, veel contact met alle medewerkers over de gevolgen voor hen, veel contact met onze klanten en leveranciers en ga zo maar door. Inmiddels is er weer wat meer rust en hebben we weer volop energie om vooruit te kijken. We gaan verder met onze plannen voor de doorontwikkeling van onze locatie!

Inmiddels is het alweer 1,5 jaar geleden dat we ons groene & duurzame meeting concept ontwikkeld hebben. Sindsdien denk en werk ik met mijn groene bril op. Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, wat kunnen wij als organisatie nog verder verduurzamen en vooral; hoe kunnen we onze gasten inspireren tot een duurzaam en groen leven? ‘Groen met ons mee!’ is onze boodschap. Want samen bereiken we meer dan alleen.

Op dit moment kun je wel stellen dat samenwerking niet alleen op het gebied van duurzaamheid belangrijk is. In een crisis situatie zoals waar we ons nu in bevinden, is samenwerking cruciaal om er doorheen te komen. En laat het nou zo zijn, dat deze samenwerking in strijd tegen het Corona virus onbewust zorgt voor een prachtig neven effect; rust voor de aarde!

Het is nog nooit zo stil geweest op de (snel)wegen, uitgezonderd dan de autoloze zondag in 1939… Net wanneer de maatregel is in gegaan waarbij we nog maar 100km per uur op de snelweg mogen, gaat Nederland ‘op slot’ en blijven mensen zoveel mogelijk thuis. Het verlagen van de snelheid zou zorgen voor 13% minder CO2 emissie. Ben benieuwd welk positief effect de huidige snelwegbezetting heeft op de uitstoot.

Ook in de lucht is het stil, het vliegverkeer is met zo’n 80% afgenomen omdat veel vluchten zijn geannuleerd. Laten we na de crisis ervoor zorgen dat we niet meteen weer massaal op vakantie gaan met het vliegtuig.

In China kwam het land grotendeels tot stilstand en ook in Italië werden zeer strenge maatregelen genomen. De luchtkwaliteit boven Wuhan en Milaan vertoont een ongekend goede kwaliteit, zo schoon is het lange tijd niet geweest. In Venetië kun je weer de bodem van de kanalen zien, er zwemmen zelfs vissen, dolfijnen en zwanen. Wie had dat kunnen denken?

Nepal heeft de Mount Everest afgesloten uit angst voor het Corona virus, geen files meer van bergbeklimmers. De hoogste berg van de wereld komt even tot rust.

Hopelijk gaat het ‘normale leven’ snel weer van start. Maar zullen we met elkaar afspreken dat we onze samenwerking dan voortzetten? Niet in de strijd tegen een virus, maar in de strijd tegen de klimaatverandering.

Groen jij mee?

Fijn weekend! Groene groet, Saviëlle


Dag 3 – Help de horeca

Donderdag 19 maart 2020

Nu het wat rustiger is, neem ik wat meer tijd om de social media en nieuwsberichten in de gaten te houden. Niet alleen om op de hoogte te blijven van alle maatregelen en de ontwikkeling van het virus, maar ook omdat ik het enorm inspirerend vind hoe creatief, inventief en betrokken mensen zijn in tijden van crisis. En ook ik doe inspiratie op uit ideeën van anderen, want waarom zou je zelf altijd het wiel moeten uitvinden?

De afgelopen dagen zag ik dan ook veel hartverwarmende initiatieven voorbij komen van klanten, leveranciers, ondernemers, brancheverenigingen en medewerkers om de horeca te ondersteunen of een hart onder de riem te steken. Eentje wil ik vandaag graag met jullie delen:

Help de Horeca

Een prachtig initiatief van Koninklijke Horeca Nederland in samenwerking met diverse horeca leveranciers. Het is een platform waar horeca ondernemers zich kunnen aanmelden en waar horeca liefhebbers een waardebon kunnen aanschaffen. Met deze waardebon help je nu meteen de horeca ondernemer aan inkomen en kun je op een later moment lekker gaan genieten in één van de vele prachtige horeca bedrjiven die Nederland heeft.

Doe jij ook mee? www.helpdehoreca.nl

Groene groet, Saviëlle


Dag 2 – het is stil…

Woensdag 18 maart 2020

Inmiddels is onze locatie een dag gesloten. Ik merk nu al dat het werken/leven zonder mensen om je heen niet aan mij besteed is…

Wij verzorgen ook de receptie functie van het WTC gebouw waarin wij gevestigd zijn. Gelukkig kan ik daardoor het werkritme er een beetje inhouden, mijn wekkertje gaat dan toch elke ochtend om 06:30 uur. Alhoewel, werkritme…

Ja, ik kan filevrij van mijn woonplaats Almelo lekker doorrijden naar Arnhem. Ik geniet tijdens het rijden van de rust onderweg, een lekker muziekje op de achtergrond en het zonnetje dat alweer vroeg opkomt. Ook hoef ik in de parkeergarage niet te zoeken naar een plekje, dat is heerlijk. Maar…. ik mis mijn gasten en mijn collega’s om me heen. In onze branche zit je nooit stil, is er altijd reuring, zijn er altijd mensen om je heen die een praatje met je willen maken. Mensen die je kunt helpen, ondersteunen en waar je het gezellig mee hebt. Overlegmomenten, viermomenten en kopjes koffie met je collega. Ik mis het nu al enorm!

Ik troost me vandaag dan maar door alle plantjes water te geven, die hebben in ieder geval nog wel mijn zorg en aandacht nodig. En die willen gelukkig ook best even een praatje met me maken….

Groene groet, Saviëlle


Dag 1 – de strijd tegen de voedselverspilling

Dinsdag 17 maart 2020

Het is dinsdag 17 maart, we hebben gisteren moeten besluiten dat we helaas ons Meeting Center moeten sluiten n.a.v. de aangescherpte maatregelen en adviezen van de regering en RIVM. Wij hebben het volste vertrouwen in hun aanpak en volgen dan ook hun adviezen op. Maar wat nu? We hebben daarom maar besloten om onze ervaringen met jullie te delen in onze blog!

We zitten niet alleen middenin de strijd tegen het Corona virus, maar in de horecabranche ook in de strijd tegen de voedselverspilling. Want wat doe je met alle versproducten die je nog op voorraad had? Onze kok Stephanie is bedreven in, zoals zij het noemt: koelkastkoken. Oftewel: gerechten maken op basis van wat er in je koeling ligt. Gisteren is ze druk geweest met het verwerken van zoveel mogelijk ingrediënten tot gerechten die in de vriezer kunnen.

Helaas kan dat niet met alle ingrediënten en voedsel weggooien is bij ons echt een no-go! Vandaag hebben we dan ook alle overige producten verzameld en naar de Voedselbank in Arnhem gebracht. Vrijwilliger Joop heeft alles met veel liefde en dankbaarheid ontvangen en gaat er voor zorgen dat deze heerlijke producten terecht komen bij mensen die het goed kunnen gebruiken. Zo kunnen we in deze onzekere tijd toch nog een steentje bijdragen. Zowel maatschappelijk als in onze strijd tegen de voedselverspilling!

Onze oproep: welke bijdrage kun jij leveren in deze crisis tijd? Wie kan jouw hulp wellicht goed gebruiken? Hoe maak je van iets negatiefs iets positiefs? Zet ’em op, samen kunnen we het aan! 

Groene groet, Saviëlle & Marleen